Sosyal Medya

Güncel

Türkiye’nin Onayı ile İsrail NATO’da

Ali Haydar Haksal,bugün ki yazısında İsrail'e verilen tavizler karşısında sessiz kalan muhafazakarlardan bahsediyor.



Türkiye ile Ä°srail’in dostluk adımları sıkı sıkıya devam ediyor. Ä°srail ile ilgili en önemli adımlar nedense hep Türkiye’den geliyor. Ä°srail’i ilk tanıyan ülke Türkiye. Türkiye’nin muhafazakâr iktidarı zamanında ilk kez baÅŸbakanlık düzeyinde Ä°srail’e gidildi. Ä°lk kez aynı dönemde bir Ä°srail BaÅŸbakanı TBMM’de milletvekillerimize hitap etti. Ä°srail’in UNESCO’ya alınışı Türkiye’nin onayı ile oldu. Türkiye’nin onayı ile Ä°srail’in NATO’ya alınışı onaylandı.

 

Türkiye Batı ülkelerinden sonra Ä°srail’in en büyük destekçisi. Tabiî buna zorlayan Amerika emperyalizmi ve oralarda güçlü olan lobileri, ticaret ve sanayi sektörleri.
 
Arap-Amerikan Baharı süresince ve sonrasında bütün gelişmeler İsrail ve emperyalizme yarıyor. Sonuçları onlara çıkıyor.

Dönüp geriye bakmada yarar var. Üzerimizde estirilen yalan rüzgârlarının etkileri ve sonuçlarını sorgulamak durumundayız. Bölgeye demokrasi ve özgürlükler gelecekti. Hepsi hayal oldu. Yeni krallıklar veya uydurma seçimli demokrasilerle yeni kralcıklar yönetime getirildi. Libya, Irak, Pakistan, Afganistan ile Mısır en somut örnekleri. Suriye ise sırada. Çok parçalanmış etkisiz kılınmış devletçikler ve onların göz boyama demokrasileri. Bunları sıklıkla vurguluyoruz ister istemez. Başka seçeneğimiz yok.

Ey muhafazakârlar hani artık Ä°srail diye bir devletin gücünden söz edilmeyecekti, Türkiye bölgenin en etkili ülkesi olacaktı, Türkiye iki saat içinde Åžam’a gidip Cuma namazı eda edecek ardından da ÅŸeriat devleti kuracaktı? Hani Türkiye dünyanın birinci sınıf Ã¼lkeleriyle aynı safta olacaktı, üçüncü dünya ülkelerinin safında yer almayacaktı?

Muhafazakârlar ÅŸimdiye deÄŸin Ä°srail ile yapılan bütün anlaÅŸma ve görüşmelerde kıyameti kopartır yeri göğü inletirdi. Ä°srail’i ilk tanıyan devlet Türkiye’nin eski yöneticilerine yerin dibine batırırdı. Åžimdi Ä°srail ile bütün anlaÅŸmaları yapan muhafazakârlar sus pus olmuÅŸlar ve hatta Ä°srail ile yapılan anlaÅŸmaların faziletlerini sayıp döküyorlar.

Ä°srail bölgede iyice rahatlıyor NATO’nun sayesinde.

Bundan böyle Türkiye Ä°srail yandaşı olarak devam ederse fazla sorun çıkmaz. Ama terör örgütleri Demokles’in kılıcı gibi Türkiye’nin başında hazır bekletilir. Türkiye de yerinden kıpırdayamaz hâle gelir.

Yetmiş yıllık mücadele ve birikim böylece berhava olmuş oluyor. Üstat Necip Fazıl ile başlayan ve devam eden büyük mücadelenin sonuna gelinmiş oluyor. Milli Görüş düşüncesinin bütün emekleri de boşa çıkmış oluyor.

İttihatçı geleneğin muhafazakâr kanadının bir benzeri gibidir günümüz iktidarı. Eğer başka siyasal partiler iktidarda olmuş olsalardı şu son yıllarda yapılan antlaşmaların hiçbiri yapılamazdı. Çünkü yer gök inletilirdi.

Bunları dillendirince müthiÅŸ bir rahatsızlık duyuluyor. Bu arkadaÅŸların Büyük DoÄŸucu, Milli Görüşçü oldukları söylenip duruluyor. Åžu unutuluyor. Ãœstat Necip Fazıl’ın kurduÄŸu matbaa ile çıkan günlük gazetede masonların isim listeleri yayımlanıyor, Ä°srail aleyhtarlığı yapılıyor diye Büyük DoÄŸu matbaası basılıyor rotatif makineleri parçalanıyor ve üstat iflas ettiriliyor. Ãœstat bugünleri, bu halleri görmüş olsaydı o keskin çıkışını yapmaz mıydı?

Günümüz iktidarı da üstat Necip Fazıl’ın ideolojisi ve düşüncesi eksenlidir diye eleÅŸtiriliyor kimilerince. Bu, yeni bir durum deÄŸil. GeçmiÅŸ zamanda bir Musevi vatandaşın üstat Necip Fazıl’ın adının kültür merkezlerinden, bulvarlardan ve kurumlardan silinmesini istemiÅŸti. Birkaç kiÅŸi dışında tepki veren olmamıştı. Muhafazakâr Büyük DoÄŸucu görünenlerin tamamı susmuÅŸtu. Sanıyorum o günlere doÄŸru hızla gidiliyor.

Evet, Ä°srail’in NATO üyeliÄŸinin ellerinizle onaylanmış olması için bayram edebilir, bin bir türlü faziletten söz edilebilir artık. Haydi, muhafazakâr kalemÅŸorlar bilgisayarların başına koÅŸun.

Ali Haydar Haksal

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.